čtvrtek 9. května 2013

8.5.2013: Cyklotoulání k Jeňourovi do cyklosklepa.



Bylo to takové rychlé rozhodnutí... na webu jsem objevil, že v Nechorech je krásný cyklosklep U Jeňoura a jelikož byl svátek, tak nebylo co řešit. Po obědě jsme vytáhli kola i když počasí moc pohodovou jízdu neslibovalo, ale snad mám nahoře nějaké známosti a po pár hoďkách už bylo krásně slunečno a 23°C.
Cyklosklep je parádní areál s hotelem. Sklepení bylo ještě uzavřeno, ale přesto nás ochotný číšník provedl a musím říci, že to nejsou sklepy, ale přímo katakomby... :-) 
Po občerstvení a koupení turistické známky No.1914 Vinařská obec Prušánky, jsme pokračovali na rozhlednu Na Podluží. Myslím, že schody na rozhlednu nám daly více zabrat než stoupák k rozhledně, ale za ten krásný rozhled to určitě stálo.
A teď hurááá větrný mlýn Starý Poddvorov. Zajímavá stavba s pěkným a klidným areálem. Po načerpání sil se vracíme přes kopcovitý Poddvorov k domovu.
A aby cesta nebyla nudná, tak před D. Bojanovicemi nás čeká místo cyklostezky bahenní tankodrom... opravdu nechápu kdo to značení vymýšlí?? A samozřejmě to nezůstalo bez následků a Majka zjistila, že přední kolo "vypustilo duši". No, aspoň jsem si vyzkoušel výměnu duše v terénu... :-)
Pěkná, nenáročná trasa (teda až na těch pár kopečků) o celkové délce 38km.
Odloveno 5 keší a 3 TZ No.1914No.1913No.1939.



Žádné komentáře: